melihat | merenung | menilai

melihat | merenung | menilai

Tuesday, March 9, 2010

Serangan kutu kucing!

Aduh!, ari ni aku rasa sangatla xselesa bila dok kat umah sewa aku ni. Kalau korang nak tau sekarang ni rumah sewa aku ade satu masalah besar. Kitaorang semua telah diserang oleh kutu kucing!..Watta F is kutu kucing ni??. Aku pun xtau ler cmne rupa bentuk kutu kucing ni. Tapi untuk pengetahuan korang badan aku dah naik gatal sekarang ni. Kesan pas kena kutu kucing ni adalah badan korang jadi naik berbintik macam tumbuh jerawat tapi bintik2 tu sangatla gatal. Mengikut kata doktor, kutu kucing ni datangnya dari kucing2 jalanan yang naik atas rumah. Walaupun kucing tu dok kat luar rumah tapi kutu2 ni still leh terbang sampai ke dalam rumah (kalau xsilap 10 kaki). Ni ler kuatnya penangan kutu kucing kat rumah ni.

Info dari doktor ni lagi mengatakan yang kutu kucing ni suka sangat melekat kat karpet. Sebab tu ler bile aku baring kat karpet abis gatal2 satu badan..Adoi!! Disebabkan hal ni aku cari ler info kat internet macam mane nak menghapuskan kutu kucing ni. Dari ape yang aku dapat, kutu kucing ni boleh dihapuskan dengan cara menghapuskan kucing tu dulu..errr, maksud aku hapuskan kutu dari kucing ngan mencuci kucing tu @ jangan bagi dia datang rumah tu lagi. Yang member aku ni sorang plak cakap korang leh je sembur penyembur nyamuk (Shieldtox) pada karpet tempat kutu kucing tu membiak. Cara2 di atas ni xpasti ler sejauh mana kebenarannya. Aku sertakan kat sini link dari forum untuk menghindar serta menghapuskan kutu kucing ni.
  1. http://mforum1.cari.com.my/archiver/?tid-347785-page-2.html
  2. http://jareycatlovers.wordpress.com
  3. http://www.mesra.net/forum/index.php?showtopic=80449

Hopela serangan kutu kucing ni akan berakhir dengan secepat mungkin sebab aku memang malu gila menggaru depan khalayak ramai,dah ler xslesa dan badan aku dah banyak sangat parut!..chow!..salam.


Kesan gigitan kutu kucing



Kutu kucing yang menyerang aku!



5 comments:

  1. potong misai!
    http://wiki.answers.com/Q/What_will_happen_if_i_cut_a_cat%27s_whiskers_off

    ReplyDelete
  2. emmm sekarang saya pun tgh diserang kutu kucing..yang masalah nya parut sana sini..nnti i nak buat post pasal kutu kucing nak luah kan perasaan yang terbuku..huhuhu

    ReplyDelete
  3. so,ade x petua nk ilangkan parut kutu kcing nie??sy pn dh dserng kutu kcin gdan ade prut ssana sini

    ReplyDelete
  4. sye pn kne serangan kutu kucing ny...mcm mne nk atasi die ek??

    ReplyDelete
  5. Salam..i pun prnh gak kena kutu kucing ni..last year..its really bad..smpi effect period, body system n bdn rasa sgt2 lemah..parut pun sgt byk..alhamdulillah skrg parut makin kurang n kulit i pun makin cantik.. nk tau mcm mana i hilangkn parut sbb kutu kucing ni u can contact i fida 019-394 4353 / 012-303 9272..i will help u..

    ReplyDelete